UN AN FĂRĂ VIZE ÎN UE PENTRU CIMIŞLIENI

   Acum un an în urma la 28 aprilie, în Cimișlia a avut loc mitingul de susţinere a liberalizării regimului de vize în UE. Peste o sută de tineri, elevi ai liceelor, reprezentanţi ai organizaţiilor şi instituţiilor din raion, au ieşit în piaţa centrală a oraşului atît cu drapele, steguleţe şi panglici tricolore, cît şi cu simbolica Uniunii Europene, pentru a saluta decizia de liberalizare a vizelor.

   Pe parcursul acestui an, mii de cimișlieni au beneficiat de paşapoarte biometrice. Cei mai mulţi solicitanţi în raionul Cimişlia au fost tinerii.

   Pe parcursul acestui an, pașaportul biometric a oferit posibiliatatea unor oameni de ași vizita parinţii, copii sau nepoţii. De această oporunitate a beneficiat şi Eudochia Gujuman, care a plecat peste hotarele Moldovei în vizită la copii.   Ce cred cimişlienii despre pașaportul biometric, avantajele lui în libera circulaţie în Europa, am încercat să aflăm de la trecătorii din stradă.

   Cu ocazia împlinirii unui an de la abolirea regimului de vize pentru Moldova în UE, la Cimişlia a avut loc un miting şi depuneri de flori la monumental Ştefan cel Mare din piaţa oraşului.

   Amintim că cetăţenii Republicii Moldova pot călători fără vize pe un termen de 90 de zile, pe parcursul a şase luni în toate statele member a UE, cu excepţia Marii Britanii și a Irlandei, precum pot călători şi în statele membre Schengen care nu face parte din UE-Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein.


AUDIO: Un an fara vize în UE pentru cimişlieni.


 

Pe aceeaşi temă:

pasaport

Fără vize în UE-bilanţul unui an

smurd

Smurd pentru viaţă

pasaport

Un an fără vize în UE pentru cimişlieni

nuc

Nuca-fructul care te face milionar

pasaport Piaţa europeană-şansa pentru un producător de mere din Ungheni

drum

Drumul Hînceşti-Cimişlia construit pe bani europeni

incubator

Deschiderea incubatorului de afaceri la Cimişlia

masina Teren nou de joacă la gradiniţa Rîndunica

pasaport Secţie de reabilitare medicală la Cimişlia

auto

Viaţa cu şi fără autobuze şcolare la Donici

Free Web Hosting