Free Web Hosting

DEZBATERI PUBLICE PRIVIND PROTECŢIA CONSUMATORULUI

   Orice cetăţean al Republicii Moldova poate apela gratuit la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului, autoritate Guvernamentală abilitată cu funcţii de protecţie a consumatorilor.

   Modul şi forma în care se face acest lucru a fost prezentată de către Petru Popazu - Inspector, Direcţia de Protecie a Consumatorului Cahul, în cadrul unei dezbateri publice TV la televiziunea locală Media TV Cimişlia.


Date de contact pentru protecţia consumatorilor   Deseori consumatorii nu pot fi ajutaţi din simplu motiv că procură produsele sau marfa de la producători neînregistraţi official şi fără a primi un bon fiscal de procurare.   Protecţia consumatorilor în regiunea de sud este asigurată şi de către organizaţiile obşteşti. Centrul de Asistenţă a Consumatorilor din Sud, Cahul nu pedepseşte nemijlocit vînzătorii, dar consult consumatorii, le oferă informaţii, la solicitarea lor, chiar poate asigura pe cale de laborator, calitatea produselor alimentare.   Potrivit direcţiei Siguranţa Alimentară a raionului Cimișlia, cele mai frecvente abateri în relaţia vînzător- cumpărător sunt legate de calitatea producţiei, modul de păstrare şi vînzare a produselor alimentare.   Acţiunile de protejare aconsumatorilor se desfăşoară în conformitate cu Legea nr. 105 din 13.03. 2003 privind protecţia consumatorilor.Text: Andrei Bargan
Foto: Rodion Vîrlan
Editare/IT: Rodion Vîrlan
Video: Media TV Cimişlia


Pe aceeaşi temă:

PRODUSE VÂNDUTE ÎNAINTE DE A FI FABRICATE: ATENŢIE LA ETICHETĂ

ULEIUL DE PALMIER, PREZENT ÎN ZECI DE CATEGORII DE PRODUSE, DAR FĂRĂ INFORMAREA CONSUMATORULUI

Experiment jurnalistic: testarea la nitraţi a fructelor şi legumelor

CÂT DE UŞOR ÎŞI RECUPEREAZĂ MOLDOVENII BANII PENTRU PRODUSELE NECALITATIVE?

CONDICA DE RECLAMAŢII — MULŢI O AU, DAR NU O FOLOSESC

Dezbateri publice privind protecţia consumatorului

BENZINĂRIE SUB FERESTRE-PROTEST A LOCUITORILOR ORAŞULUI CIMIŞLIA