Free Web Hosting

CIMIŞLIA ARE UN INCUBATOR DE AFACERI

   Tinerii antreprenori din raionul Cimişlia vor beneficia de consultanţă în business, după ce, în oraş a fost inaugurat un incubator de afaceri. La ceremonia de deschidere a incubatorului a fost prezent şi ministrul Economiei, Stephane Bride.

Mai multe detalii despre reţeaua incubatoarelor de afaceri găsiţi aici

Incubatorul de afaceri Cimişlia


Ministrul economiei Stephane Bride la deschiderea incubatorului de afaceri Cimişlia.

"Mă bucur foarte mult că din acest incubator au luat startul în afacere încă 25 de antreprenori locali care vor oferi cel puţin 60 locuri de muncă pentru locuitorii din Cimişlia. Cu acest prilej, vreau să transmit din numele Guvernului Republicii Moldova, mulţumiri tuturor celor implicaţi în realizarea acestui proiect, autorităţilor locale, iar partenerilor- gratitudine pentru susţinereconstantă. Deschiderea unui incubator de afaceri la Cimişlia este încă un obiectiv realizat cu sprijinul UE. " a menţionat ministrul economiei Stephane Bride


Incubatorul de Afaceri din Cimişlia a fost spijinit financiar de către Uniunea Europeana şi prin contribuţia Autorităţilor locale. Costul total al construcţiilor este estimat la cca 6 mln lei.

Preşedintele raionului Cimişlia- Maxim Colţa la deschiderea incubatorului de afaceri

"În bun sfîrşit s-a efectuat lucrul. Rămîne să mulţumesc din suflet Uniunii Europene pentru contribuţia care o face nouă, pentru Republica Moldova şi de ce nu chiar pentru raionul nostru. Este primul obiect care este cu suportul Uniunii Europene şi sperăm că acesta este abia începutul. " a menţionat preşedintele raionului Cimişlia Maxim Colţa.Prezent la eveniment, reprezentantul Delegaţiei UE la Chişinău a menţionat că europenii vor sprijini, în continuare, mediul de afaceri în localităţile rurale.

Wicher Slaghter, reprezentantul Delegaţiei UE la Chişinău- prezent la deschiderea incubatorului de afaceri din Cimişlia.

La nivelul UE au fost create pîna în prezent peste 900 de Incubatoare de Afaceri, care au generat în fiecare an peste 40 mii locuri de muncă. Antreprenorii, care vor activa în incubatorul de afaceri susţin că deschiderea acestuia crează noi oportunităţi.

În incubatorul de afaceri Cimişlia.

”Eu mă ocup de curăţarea şi restaurarea pernelor, a plapumelor şi ideea este de a lărgi această afacere şi de a deschide un mic magazin.” spune Tudor Orlov antreprenor din oraşul Cimişlia.

”Reprezint firma DELTA PRODUCT. Am hotărît să deschidem o afacere legată de decor din gips. Ne aflăm aici ca să mărim acest business” precizează Vladimir Curtev- antreprenor.

”La incubator doresc să deschid o agenţie de organizare a evenimentelor. La momentul dat, organizez sărbători pentru copii în particular, cu animator, desen pe faţă şi baloane gigantice de săpun.” afirmă Natalia Untilă - rezident al incubatorului de afaceri din Cimişlia.

”Am deschis un cabinet cosmetologic, care va activa în incinta incubatorului de afaceri. Servicii pentru tot ce este necesar pentru frumuseţea unei femei: îngrijirea pielii, îngrijirea corporală, epilare, masaj, tratamentul pielii.” adaugă Eugenia Munteanu - antreprenor din oraşul Cimişlia.

Cabinet de cosmetologie la incubatorul de afaceri Cimişlia.


”Sunt rezident a incubatorului de afaceri din Cimişlia şi în acest oficiu vom presta servicii de predare de ore de limbă engleză. Pe parcurs vom adăuga franceza, germană, italiană şi un birou de traduceri.” spune Oxana Cazacu antreprenor.

”În sfîrşit şi la Cimişlia au ajuns fondurile europene care le aşteptam atît de mult timp şi direct investiţia fiind în incubatorul de afaceri, pentru a promova, consulta şi a ajuta antreprenorii locali. Ceea ce este lăudabil, este faptul că la deschidere practic, deja toate spaţiile sunt ocupate” a menţionat Olga Postovanu - manager al incubatorului de afaceri din Cimişlia.

Până în prezent, în Moldova au fost deschise incubatoare de afaceri în Stefan-Vodă, Dubăsari, Leova, Ceadâr-Lunga, Rezina, Nisporeni, Sângerei, Soroca si Cimislia. Pentru construcția și dezvoltarea rețelei incubatoarelor de afaceri, în perioada 2011- 2014, din bugetul de stat au fost alocate 54 de milioane lei, iar pentru anul 2015 sunt preconizate 15 milioane de lei. Actualmente aproximativ 200 de întreprinderi mici şi mijlocii şi întreprinzători individuali sunt rezidenţii celor 8 Incubatoare de Afaceri funcţionale, astfel generând peste 600 de locuri noi de muncă, din care mai mult de 200 pentru femei.

VIDEO: Deschiderea incubatorului de afaceri la Cimişlia:

AUDIO: Deschiderea incubatorului de afaceri la Cimişlia:

 

Pe aceeaşi temă:

pasaport

Fără vize în UE-bilanţul unui an

smurd

Smurd pentru viaţă

pasaport

Un an fără vize în UE pentru cimişlieni

nuc

Nuca-fructul care te face milionar

pasaport Piaţa europeană-şansa pentru un producător de mere din Ungheni

drum

Drumul Hînceşti-Cimişlia construit pe bani europeni

incubator

Deschiderea incubatorului de afaceri la Cimişlia

masina Teren nou de joacă la gradiniţa Rîndunica

pasaport Secţie de reabilitare medicală la Cimişlia

auto

Viaţa cu şi fără autobuze şcolare la Donici