Andrei Frunză- o afacere din pasiune fotografică

   În fiecare dimineaţă Andrei Frunză din oraşul Cimişlia, îşi îndreaptă paşii spre incubatorul de afaceri din localitate. Aici, recent, el şi-a deschis o întreprindere de servicii foto-video cu o denumire simbolică- Creativ Art. La începutul lunii martie, va desfăşura o deschidere oficială a studioului. Deocamdată, este preocupat de amenajări împreună cu partenerii de la incubatorul de afaceri din Cimişlia.

Andrei Frunză, antreprenor, or. Cimişlia


   Afacerea a apărut aşa ca o necesitate, deoarece am observat că această activitate aduce un venit care-mi permite să mă ocup cu activitatea dată. A apărut atunci această oportunitate de a-mi lua un spaţiu în Incubatorul de Afaceri. Incubatorul încă nici nu era, doar auzisem că este aşa proiect şi am hotărît ca să-mi deschid o afacere şi să lucrez legal.Pînă atunci era mai mult ca un hobz, care-mi aducea şi un mic venit. Eu am început această activitate cînd eram student şi nu aveam aşa mult timp, dar deja după ce am finisat studiile, m-am dedicat în totalitate fotografiei.

Cîteva fotografii realizate de Andrei Frunză

   Afacerea lui Andrei Frunză a generat dintr-o pasiune. Pe cînd era student, prietenii i-au făcut cadou un aparat de fotografiat. Primele fotografii i-au uimit pe colegi. Ei au observat un ochi de artist în imaginile lui Andrei.

Aparat de fotografiat vechi

   Pe parcurs, Andrei a înţeles că talentul, arta fotografică, contează mult în profesia de fotograf, dar este important şi tehnica cu care operează specialistul. Şi–a procurat aparate mai performante.

Aparate de fotografiat noi

   Ajuns în SUA, printr-un program ca student , am lucrat acolo jumate de vară doar pentru acest aparat, care costă destul de scump. Este şi acum acasă cecul de 1852 $ şi pe cont mi-au rămas numai 100 $ pentru cele mai stricte necesităţi. Fotografiile sunt foarte calitative. Are o viteză de fotografiere mare, are mai multe puncte de focusare, care prind binde cînd trebuie repede de făcut un cadru. E destul de greu, dar asta face cadrele să fie mai stabile, mai bine focusate uneori chiar.

   Pentru a-şi perfecţiona măiestria, Andrei Frunză a participat la mai multe instruiri, seminare în domeniul fotografic, a participat la diverse concursuri fotografice din republică şi de peste hotare.

Diplome şi menţiun primite de Andrei Frunză

   Pasiunea lui Andrei este natura, locurile frumoase şi turistice ale oraşului natal- Cimişlia, în acest sens a creat şi un filmuleţ de promovare a oraşului.

VIDEO: FILMULEŢ REALIZAT CU SPRIJINUL CLUBULUI TINERILOR AMATORI DE FOTOGRAFIE PENTRU PROMOVAREA OARŞULUI CIMIŞLIA:Andrei Frunză

   A fost o iniţiativă de a mea susţinută ulterior de Centrul Raional de tineret, de a crea un club al amatorilor de fotografie, deoarece am observat că sunt mai mulţi tineri fotografi şi este o posibilitate de a ne uni pentru a crea ceva frumos . Prima activitate a noastră a fost o cursă fotografică prin oraş , în care am realizat multe fotografii cu locurile pitoreşti şi importante din oraş.

   Existenţa unui fotograf însă nu sunt concursurile şi expoziţiile ci viaţa de zi cu zi: serviciile fotografice acordate clienţilor. Activitatea de bază rămîne a fi serviciile foto video la evenimentele de familie- zile de naştere, cumătrii, nunţi, sărbători corporative şi altele.

Cîteva fotografii realizate de Andrei Frunză

   Noi am apelat la serviciile lui Andrei Frunză pentru că ne pregătim de serbarea de 2 anişori ai fetiţei. Vrem să-i facem cadou un clip video ne spune Elena Ghergiuc- o tînără mămică din oraşul Cimişlia.

   Visul lui Andrei Frunză, tînărul fotograf de la Cimişlia, este de a-şi face o expoziţie fotografică personală în incinta muzeului de istorie, etnografie şi arte din oraşul Cimişlia. Acest vis poate fi realizat chiar în vara anului curent.

VIDEO: Andrei Frunză- o afacere din pasiune fotografică

AUDIO: Andrei Frunză- o afacere din pasiune fotograficăText: Andrei Bargan
Foto: Rodion Vîrlan
Editare/IT: Rodion Vîrlan
Video: Media TV Cimişlia

Pe aceeaşi temă:

Evoluţii şi involuţii în micul business Moldovenesc—ce spun specialiştii

Andrei Frunză- o afacere din pasiune fotografică

Sergiu Vacarciuc din Cimişlia, aduce noi servicii localnicilor

Afaceri meşteşugăreşti practicate de femei

Mierea, o afacere nu prea dulce în Republica Moldova

Organizarea afacerilor rurale în regiunea transnistreană: probleme şi soluţii

În stânga Nistrului, afacerile mici dispar, iar cele mijlocii stagnează