Free Web Hosting

PLAN LOCAL ANTICORUPTIE PENTRU ORASUL CIMISLIA

   La 26 mai 2016 în cadrul şedinţei Consiliului Orăşenesc Cimişlia, a fost aprobat Planul Local Anticorupţie al oraşului Cimişlia, pentru perioada 2016-2020, cu votul a 20 de consilieri prezenţi la şedinţă (unanim).


   Lansarea planului local anticorupţie al oraşului Cimişlia a avut loc în cadrul dezbaterilor publice TV la televiziunea şi radio local. La întrebările moderatorilor şi telespectatorilor au răspuns primarul de Cimişlia- Gheorghe Răileanu, consiliera locală Olga Postovanu, președintele ONG „PRO Cimişlia”- Natalia Răileanu.


Ora locala la Media TV Cimişlia. Tema emisiunii: Planul local anticorupţie

   Planul strategic local de acţiuni anticorupţie şi de integritate a autorităţilor publice de nivelul 1 (primăria oraşului Cimişlia), pentru prevenirea şi combaterea corupţiei 2016-2020 are 4 obiective strategice:

  1. Reducerea gradului de vulnerabilitate la fapte de corupţie în efectuarea procedurilor de achiziţii publice.  2. Îmbunătăţirea managementului resurselor umane prin micşorarea nivelului de vulnerabilitate la corupţie în domeniu.  3. Diminuarea nivelului de vulnerabilitate la corupţie în domeniul prestării serviciilor publice.  4. Asigurarea condiţiilor pentru prevenirea cazurilor de corupție în domeniul relaţiilor funciare şi patrimoniale.

   În baza rezultatelor chestionării funcţionarilor publici şi ai unor factori interesaţi din mediul extern s-a constatat că doar 52 la sută cred că în primărie există un grad înalt de vulnerabilitate la corupţie. Pe cînd, circa 95% din respondenţii mediului extern (ONG-uri, mass-media, reprezentanţi APL de nivelul 2, agenţi economici) cred că în primărie există un nivel înalt de vulnerabilitate la corupţie. Cel mai înalt grad de vulnerabilitate la corupţie în primăria Cimişlia a fost depistat la examinarea şi aprobarea schemelor proiectelor referitoare la organizarea teritoriului, organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor şi concursurilor privind vînzarea/cumpărarea terenurilor, evidența patrimoniului public, organizarea achiziţiilor publice.

Arborele Problemei ”Achiziţiile publice”Text: Andrei Bargan
Foto: Rodion Vîrlan
Editare/IT: Rodion Vîrlan
Video: Media TV Cimişlia


Pe aceeaşi temă:

HELME SAARGAVA: СМЕНИЛА МАНТИЮ СУДЬИ НА ХАЛАТ ФЕРМЕРШИ

O ELEVĂ DIN CHIŞINĂU COMBATE CORUPŢIA PRIN DESENE SOCIALE

LICEUL CARE DEMONSTREAZĂ CĂ O ŞCOALĂ POATE EXISTA ŞI FĂRĂ BANI DE LA PĂRINŢI

INDEPENDENŢA JUSTIŢIEI: în unele judecătorii, nici sistemele electronice nu au asigurat imparţialitatea repartizării dosarelor

DEMNITARI CU MAŞINI DE LUX LA PREŢURI DE NIMIC

În cauze de corupţie persoanele sunt achitate de 3 ori mai des decât în alte infracţiuni

Prevenirea corupţiei în APL

PLAN LOCAL ANTICORUPŢIE PENTRU ORAŞUL CIMIŞLIA